Ons aanbod

Fototentoonstelling

Tentoonstelling “Eén in diversiteit, zo zijn wij. “

Is een reizende tentoonstelling bestaande uit 10 mooie grote portretten van LGBTQI+ senioren en of familie.

Deze tentoonstelling kan gehuurd worden om een tijdje in een centrum hangen. Bij elk portret hoort er steeds een begeleidende tekst.

Film voorstelling

Senioren kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met homoseksualiteit. Wij kunnen verschillende films aanbieden. Na de film maken onze vrijwilligers tijd voor een nabespreking. De films kunnen ook uitgeleend worden om nadien herbekeken te worden.

Filmfragmenten met discussie 

Aan de hand van verschillende filmfragmenten worden situaties voorgesteld. Deze situatie worden besproken en bediscussieerd.

RainbowTours voor senioren door het centrum van Brussel

Via een L-tour tonen we hun de belangrijke plaatsen  die in hun jongere jaren belangrijk waren.

We tonen hun de evolutie die de gemeenschap de laatste jaren onderging. We tonen hun de ontmoetingsplaatsen waar ze vandaag hopelijk terug terecht kunnen. Dit allemaal als doel om de eenzaamheid te bestrijden en sociale acceptatie van de LGBTQI+ senioren in de zorg te bevorderen (sociale acceptatie seksuele diversiteit). 

Voorleesmomenten met korte aangrijpende verhalen

Verhalen vertellen is een aantrekkelijk en effectief middel om communicatie op gang te brengen. Een aantrekkelijke manier om het over genderdiversiteit te hebben.

Spelnamiddag

Gezelschapspel: RAINBOW MEMO

Rainbow Memo wordt gespeeld met verschillende personen in kleine groepen.

Elk om beurt draait twee kaartjes om. Als de afbeelding op beide kaartjes gelijk is dan legt hij/zij de situatie uit op de kaartjes en kan erover gediscussieerd worden.

Wordt gespeeld met groepen van max. 6 personen, verschillende tafels kunnen samen opgesteld worden

 

Gezelschapspel: KWARTET

Kwartet is een kaartspel waarin getracht moet worden zo veel mogelijk kwartetten (vier bij elkaar horende kaarten) te verzamelen. Een kwartetspel bestaat dan ook uit een veelvoud van vier kaarten (kwartetten). De kaarten behandelen één thema dat is uitgesplitst in steeds vier bij elkaar horende thema’s. Dat thema kan bijvoorbeeld “verworven rechten” zijn. Op elke kaart staat vermeld wat de andere kaarten van dat kwartet zijn. Dus op de kaart “verworven rechten” van het hierboven als voorbeeld genoemde spel staat vermeld dat de drie andere verworven rechten,  het homohuwelijk,  de adoptie, en de transwet  zijn. Dit is belangrijke informatie voor de spelers. Daardoor is het belangrijk dat de spelers kunnen lezen. Het spel kan gespeeld worden in kleine groepjes of in grote groep gevolg met discussie over de thema’s

Seks ganzenbord voor senioren

Het Ganzenbord is een klassiek bordspel 

Het bestaat uit een speelbord, een dobbelsteen, pionnen en kleurenkaartjes. Het speelbord is voorzien van een aantal gekleurde velden,

De bedoeling van het spel is om de vragen te beantwoorden als je op een gekleurd vakje komt. Het doel van dit spel is het versterken van de beroepshouding ten aanzien van de LGBTQI+ senioren.

Dit spel wordt gespeeld met studenten of werknemers in de seniorenzorg.

 

 

Deze spelletjes zijn eveneens bij ons aan te kopen. We steken er dan zeker wel een handleiding bij. We verkopen die aan de prijs van: MEMO en KWARTET aan 25,00 euro en het professioneel uitgewerkte GANZENBORD aan 110,00 euro, telkens verzendingskosten excl. Te bestellen bij belgiumrainbowambassadors@gmail.com en te betalen op rek.nr. BE29 0689 3767 3664.

 

Praatgroepen

Met praatgroepen bieden wij de senioren de mogelijkheid ervaringen te delen met lotgenoten en zo van elkaar te leren.

Levensverhalen

Samen met de senior gaan we in gesprek over zijn of haar levensverhaal.

Informatiesessies

Informatie sessies over LGBTQI+ onderwerpen.

Tips & tricks voor een beter leefklimaat in een zorgcentrum.

Scroll naar boven