In de kijker

Tijdens het jaarlijks nieuwjaarsevenement Sparkle werden de winnaars van de çavaria Awards 2022 bekend gemaakt. En onze vereniging RAINBOWAMBASSADORS kreeg de Community Award voor de publicatie van haar Manifest; uit de 3 nominaties kozen de verenigingen van Çavaria onze bijdrage. Fier dat wij deze prijs mochten in ontvangst nemen; een erkenning van het werk dat ons ganse team jaar in jaar uit doet om de stem van de LGBTQI+senioren te laten horen en om hun belangen te verdedigen.
Naast een mooie gedenkplaket en een bos bloemen kregen we een groot applaus van het talrijk opgekomen publiek.
De pers blokletterde:
De Standaard: “Sparkle Awards bekronen Transgender Infopunt en RainbowAmbassadors”
VRT: “Çavaria huldigt ouders van vermoorde Ihsane Jarfi met lifetime achievement award” en verder” De RainbowAmbassadors krijgen een Community Award voor hun ondersteuning van LGBTI+senioren. Zij hebben vorig jaar overheden opgeroepen om te zorgen voor het mentaal en fysiek welzijn van senioren.. Die durven vaak zichzelf niet zijn, bijvoorbeeld als ze naar verzorgingstehuizen gaan”.

De Stad Gent, eerste stad in België die ons Manifest ondertekent ! Proficiat !
Schepen Rudy Coddens voor sociaal beleid en armoedebestrijding in Gent schrijft erover op zijn facebook:
” Ik zal namens de Stad Gent én als eerste lokaal bestuur in Vlaanderen het manifest van de ‘Rainbowambassadors’ ondertekenen. Dat maakte ik gisteren bekend op de gemeenteraad in mijn antwoord op vraag van Anita De Winter.
Lokale dienstencentra en woonzorgcentra organiseren in de week van de internationale dag tegen holebi- en transfobie steevast allerlei activiteiten. Zo was ik in mei nog aanwezig met ‘Dille’ en de Rainbowambassadors voor het hijsen van de regenboogvlag.
In Gent is iedereen welkom, ongeacht seksuele geaardheid of gender. Samen met Astrid De Bruycker maken we van onze stad een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. “.
____________________________________________________________________________

Maandag 21 november 2022 werd in café Den Draak/Het Roze Huis het manifest van de RainbowAmbassadors voorgesteld. Een inleiding werd verzorgd door Maggy Doumen, Leona Detiège, Nika Looman en Sven Claeys.

Paul Rademakers 1920-1922. Toespraak Denis Bouwen tijdens uitvaart in de kathedraal.

Paul heeft heel veel betekend voor de LGBTQ+beweging in Antwerpen.Op 26 oktober 2022 overleed hij op zijn 102 jaar in het zorgcentrum waar hij al zestien jaar verbleef. Zaterdag 5 november 2022 werd er ingetogen afscheid van hem genomen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in het hartje van zíjn stad.

Paul werd geboren in 1920. In 1945, kort na de Bevrijding van ons land, leerde hij zijn “eerste echte vriend” kennen, de Engelsman Tom. “Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Eindelijk wist ik wat al die gevoelens betekenden”, vertelde Paul daarover veel later in een interview. Tien jaar lang was hij samen met Tom.

Lees:  de volledige toespraak van Denis Bouwen..

Scroll to Top