In de kijker

De Stad Gent, eerste stad in België die ons Manifest ondertekent ! Proficiat !
Schepen Rudy Coddens voor sociaal beleid en armoedebestrijding in Gent schrijft erover op zijn facebook:
” Ik zal namens de Stad Gent én als eerste lokaal bestuur in Vlaanderen het manifest van de ‘Rainbowambassadors’ ondertekenen. Dat maakte ik gisteren bekend op de gemeenteraad in mijn antwoord op vraag van Anita De Winter.
Lokale dienstencentra en woonzorgcentra organiseren in de week van de internationale dag tegen holebi- en transfobie steevast allerlei activiteiten. Zo was ik in mei nog aanwezig met ‘Dille’ en de Rainbowambassadors voor het hijsen van de regenboogvlag.
In Gent is iedereen welkom, ongeacht seksuele geaardheid of gender. Samen met Astrid De Bruycker maken we van onze stad een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. “.
____________________________________________________________________________

Schepen Rudy Coddens voor sociaal beleid en armoedebestrijding in Gent

Maandag 21 november 2022 werd in café Den Draak/Het Roze Huis het manifest van de RainbowAmbassadors voorgesteld. Een inleiding werd verzorgd door Maggy Doumen, Leona Detiège, Nika Looman en Sven Claeys.

Paul Rademakers 1920-1922. Toespraak Denis Bouwen tijdens uitvaart in de kathedraal.

Paul heeft heel veel betekend voor de LGBTQ+beweging in Antwerpen.Op 26 oktober 2022 overleed hij op zijn 102 jaar in het zorgcentrum waar hij al zestien jaar verbleef. Zaterdag 5 november 2022 werd er ingetogen afscheid van hem genomen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in het hartje van zíjn stad.

Paul werd geboren in 1920. In 1945, kort na de Bevrijding van ons land, leerde hij zijn “eerste echte vriend” kennen, de Engelsman Tom. “Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Eindelijk wist ik wat al die gevoelens betekenden”, vertelde Paul daarover veel later in een interview. Tien jaar lang was hij samen met Tom.

Lees:  de volledige toespraak van Denis Bouwen..

Durf te vragen (VRT)
Scroll to Top