In de kijker

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐒𝐨𝐧𝐚π₯𝐞 𝐝𝐚𝐠 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 π‡π¨π¦π¨πŸπ¨π›π’πž 𝐞𝐧 π“π«πšπ§π¬πŸπ¨π›π’πž
πŸ³οΈβ€πŸŒˆ Op deze belangrijke dag staat het welzijn van holebi’s en trans personen centraal. Geen beter moment om de nieuwe lidorganisatie van de Vlaamse Ouderenraad aan te kondigen.
πŸ₯ Vanaf nu kunnen we de Rainbowambassadors onder onze fantastische leden rekenen! Een organisatie die LGBTQI+-senioren een gezicht en een stem geeft..

Klik op de afbeelding voor vergroting / Cliquez sur l’image pour l’agrandir

Tijdens het jaarlijks nieuwjaarsevenement Sparkle werden de winnaars van de Γ§avaria Awards 2022 bekend gemaakt. En onze vereniging RAINBOWAMBASSADORS kreeg de Community Award voor de publicatie van haar Manifest; uit de 3 nominaties kozen de verenigingen van Γ‡avaria onze bijdrage. Fier dat wij deze prijs mochten in ontvangst nemen; een erkenning van het werk dat ons ganse team jaar in jaar uit doet om de stem van de LGBTQI+senioren te laten horen en om hun belangen te verdedigen.
Naast een mooie gedenkplaket en een bos bloemen kregen we een groot applaus van het talrijk opgekomen publiek.
De pers blokletterde:
De Standaard: β€œSparkle Awards bekronen Transgender Infopunt en RainbowAmbassadors”
VRT: β€œΓ‡avaria huldigt ouders van vermoorde Ihsane Jarfi met lifetime achievement award” en verder” De RainbowAmbassadors krijgen een Community Award voor hun ondersteuning van LGBTI+senioren. Zij hebben vorig jaar overheden opgeroepen om te zorgen voor het mentaal en fysiek welzijn van senioren.. Die durven vaak zichzelf niet zijn, bijvoorbeeld als ze naar verzorgingstehuizen gaan”.

De Stad Gent, eerste stad in BelgiΓ« die ons Manifest ondertekent ! Proficiat !
Schepen Rudy Coddens voor sociaal beleid en armoedebestrijding in Gent schrijft erover op zijn facebook:
” Ik zal namens de Stad Gent Γ©n als eerste lokaal bestuur in Vlaanderen het manifest van de β€˜Rainbowambassadors’ ondertekenen. Dat maakte ik gisteren bekend op de gemeenteraad in mijn antwoord op vraag van Anita De Winter.
Lokale dienstencentra en woonzorgcentra organiseren in de week van de internationale dag tegen holebi- en transfobie steevast allerlei activiteiten. Zo was ik in mei nog aanwezig met ‘Dille’ en de Rainbowambassadors voor het hijsen van de regenboogvlag.
In Gent is iedereen welkom, ongeacht seksuele geaardheid of gender. Samen met Astrid De Bruycker maken we van onze stad een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. “.
____________________________________________________________________________

Maandag 21 november 2022 werd in café Den Draak/Het Roze Huis het manifest van de RainbowAmbassadors voorgesteld. Een inleiding werd verzorgd door Maggy Doumen, Leona Detiège, Nika Looman en Sven Claeys.

Paul Rademakers 1920-1922. Toespraak Denis Bouwen tijdens uitvaart in de kathedraal.

Paul heeft heel veel betekend voor de LGBTQ+beweging in Antwerpen.Op 26 oktober 2022 overleed hij op zijn 102 jaar in het zorgcentrum waar hij al zestien jaar verbleef. Zaterdag 5 november 2022 werd er ingetogen afscheid van hem genomen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in het hartje van zΓ­jn stad.

Paul werd geboren in 1920. In 1945, kort na de Bevrijding van ons land, leerde hij zijn β€œeerste echte vriend” kennen, de Engelsman Tom. β€œAlle puzzelstukjes vielen in elkaar. Eindelijk wist ik wat al die gevoelens betekenden”, vertelde Paul daarover veel later in een interview. Tien jaar lang was hij samen met Tom.

Lees:Β  de volledige toespraak van Denis Bouwen..

Scroll naar boven