Wordt sympathisant

Sympathisanten over het hele land!

Wij willen een netwerk uitbouwen van sympathisanten in zoveel mogelijk gemeenten in het land. Hoe meer sympathisanten er zijn, hoe zichtbaarder onze organisatie zal zijn.

Niet iedereen die onze werking genegen is, heeft tijd of zin om zich te engageren als RainbowAmbassador.

Vandaar dus het statuut van sympathisant.

Sympathisanten zijn medewerkers die onze werking genegen zijn en die ons bijstaan met morele en logistieke ondersteuning.

Hun medewerking is zeer gevarieerd en gaat van ons helpen tijdens grote evenementen tot gewoon moreel ondersteunen.

Een sympathisant kan ook vele vragen hebben over de werking of over de objectieven. We zullen daar uiteraard op antwoorden.

Een sympathisant is een vrijwilliger die ten persoonlijke titel deel uit maakt van het netwerk van LGBTQI+ senioren  en die zich ertoe verbindt de door hem/haar aanvaarde taken gewetensvol op te nemen.

De ontmoetingen met deze sympathisanten zijn zeer belangrijk zowel naar ondersteuning toe als voor de sociale contacten. Een eerste kennismaking met een vrijwilliger gebeurt dikwijls gedurende caféavonden of een open meeting. 

Op termijn kan het dan zijn dat een sympathisant een RainbowAmbassador wordt. Dat geeft zij/hij zelf aan en wordt dan binnen de groep besproken.

Als voorbereiding kan de kandidaat RainbowAmbassador steeds een vergadering vrijblijvend meemaken.  Zo kan zij/hij eens komen proeven van de sfeer op zo’n overleg.

Wie zichzelf opgeeft als kandidaat RainbowAmbassador  wordt gecontacteerd voor een kennismakingsgesprek. In samenspraak wordt vastgelegd welk engagement je wenst op nemen.

We voorzien een paar teamdagen waar we vorming geven, een rollenspel spelen of een spreker uitnodigen.

Het moet ook gezellig blijven: we willen graag onze ervaringen onder ambassadeurs en sympathisanten uitwisselen, mekaar leren kennen, bezoeken ontvangen … en dit met cava of appelsap,  koffie en taart. Het kan ook zijn dat wij een bezoek brengen aan steden als Leuven, Hasselt, Brussel en de sympathisanten uitnodigen ..

Wil jij ook deel uitmaken van onze groep sympathisanten, ga dan naar contact en geef je gegevens in .

Scroll naar boven