3. INFORMATIESESSIES

Voor senioren, zorgpersoneel, studenten zorg-en verpleegkunde.

Aan de hand van een powerpoint geven we een overzicht van de problemen en oplossingen met tips en tricks voor de seniorencentrum.

En dit via fragmenten van documentaires of films om samen te bespreken.

Een infosessie is ongeveer 1u30

Dus ik zweeg: Een 10-tal oudere holebi’s en transgenders brengen getuigenissen gedurende 20 minuten. Over hun leven, hun verblijf in een ouderencentrum, over hun vrees om voor hun geaardheid uit te komen, de moeilijkheden die ze in hun leven hebben moeten overwinnen. Daarna bespreking. We geven tips mee die hulpverleners in de praktijk kunnen gebruiken.

INFOSESSIE: Mijn kleinkind is holebi / transgender

Hoe ga je als grootouder om met dit gegeven? Wat als je als grootouder merkt dat een van jouw kleinkinderen holebi is of transgender en er zelf niet durft voor uitkomen? Jouw klein- dochter is lesbisch en op zekere dag zegt ze dat zij samen met haar vriendin graag een kind zouden hebben? Hoe reageer je daarop? Wat heeft een kind nodig? En kunnen 2 mannen of 2 vrouwen samen dat geven?

TIPS & Tricks :  voor een beter leefklimaat in een zorgcentrum.

Voor zorgpersoneel en studenten zorgkunde.

“Aan de achterkant was alles in orde.” Samuel De Schepper is een bevlogen spreker! Met zijn getuigenis, over zijn eigen transitie zet hij mensen aan het denken, weekt vragen los. Hij verwerkte het lange proces van zijn eigen transitie in zijn boek. Via een bevattelijke powerpoint presentatie laat hij zijn toehoorders kennis maken met de lange weg, voor élke transgender, naar een nieuwe “zijn”. Een aanrader!

Doelpubliek: hulpverleners in de ouderenzorg, verpleegkundigen en verzorgenden in rust- huizen, medisch en paramedisch personeel in rusthuizen en dienstencentra, centrumlei- ders, (studenten) bejaardenzorg,… Duurtijd van deze infosessie: 1,5 a 2 uur.

 

Scroll naar boven