4. Fran

Heel lang geleden was er eens…..

een jongetje. Het kereltje probeerde altijd mee te spelen met de andere jongens, dat lukte hem niet zo goed…

Hij werd als een buitenbeentje beschouwd omdat hij tenger en klein was. Hij wilde ook zo graag in team spelen maar werd nooit gekozen door de anderen.

Het kereltje ging dan maar flink studeren en was gauw bij de beste leerlingen. Maar, hij werd nog méér uitgesloten…

Tijdens de puberteitsjaren bleef het ventje klein en vrouwelijk gebouwd. Nog steeds wilden zijn klasgenoten hem niet aanvaarden. Maar, hij vond in de buurt wel een paar vriendinnetjes die wél met hem wilden spelen.

Na ettelijke jaren besefte de jongen dat er “iets” niet klopte. Dé vraag was: WAT en WAAR zoeken? Internet en Wikipedia bestonden toen nog niet.

Stilaan besefte de jongen dat hij eigenlijk een meisje wilde zijn. Bij de meisjes voelde hij zich goed, veilig en vooral geaccepteerd.

Meisje worden: dat leek onmogelijk. Je was geboren als jongen, daar moest je het maar mee doen.

Dus werd alle energie in de studies gestoken, een succesvolle carrière uitbouwen én functioneren binnen de krijtlijnen: huwen en kinderen krijgen.

En toch bleef er iets knagen, een gevoel dat telkens opnieuw terugkwam.

Maar, hoe oplossen? Gelukkig boden internet, Wikipedia en een paar gespecialiseerde organisaties antwoorden op al de vragen.

Vijf jaar nadenken of het wel een goede keuze zou zijn: vrouw worden… Nadenken over alle consequenties: wat met familie, werk, maatschappij?

Eenmaal de knoop doorgehakt was mijn transitie na 16 maanden een feit.

“ En ZE leefde eindelijk zoals het al altijd had moeten zijn “.

Scroll naar boven