3. Paul en Roger

Paul en Roger ontmoetten elkaar in 1984, tijdens een fuif van de Federatie Werkgroepen Homoseksualiteit. Zij wonen samen sinds 1986.

Roger werd in 1944 geboren in Weelde en is gepensioneerd. Hij stond in 2002 aan de wieg van de Roze Rimpel, één van de eerste verenigingen voor oudere homo’s. Dé grote passie van Roger is radio maken. Tussen 1980 en 1988 maakte hij deel uit van de ploeg die instond voor het radioprogramma “ Koffie Verkeerd” op Radio Centraal. In 1995 maakte hij, samen
met enkele andere medewerkers, het programma “Pinkwave” op dezelfde lokale radio.

In 2009 sloot Roger aan bij de Werkgroep Janus van het Roze Huis Antwerpen. Deze werkgroep maakte in 2018 een doorstart onder de naam Regenboogambassadeurs.

Roger werkte ook mee aan de televisiereeks “Voor de mannen”, uitgezonden op Canvas in 2018.

Paul werd in 1963 geboren in Antwerpen. Hij werkt als jurist en is gespecialiseerd in mensenrechten en holebi & transgenderwetgeving. Jarenlang was hij ook actief als medewerker van de Werkgroep Politiek van Cavaria en als redacteur van het tijdschrift ZiZO. De werkgroep Politiek ijverde o.a voor de openstelling homohuwelijk en adoptie, antidiscriminatiewet en de juridische erkenning van het meemoederschap.

Dé grote passie van Paul is schrijven. Hij is de auteur van ondermeer “Holebipioniers”, een geschiedenis van de holebi-en transgenderbeweging in Vlaanderen. Hij schrijft vooral over holebi rechten & geschiedenis en levert bijdragen in wetenschappelijke en andere tijdschriften.

Paul en Roger huwden in 2013 en wonen met poes Kara in Deurne. Zij houden van reizen, culinaire avonturen en op zaterdagochtend samen de weekendkranten doornemen.

Scroll naar boven