Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag over “De binnenkant van sociaal isolement”, in Campus Schaarbeek Odisee.

8 februari

9u30; We komen samen met terrein- en beleidswerkers binnen het brede VGC-netwerk om ons, over sectoren heen, inhoudelijk te verdiepen en uit te wisselen rond dit boeiende thema.

13u30; Wij werken mee in de workshop ; Taboes doorbreken

Taboes zijn een belangrijke risicofactor voor sociaal isolement. Mensen voelen zich anders, en alleen in dat anders zijn. Gesprek over ervaringen of identiteitskenmerken waar mensen mee worstelen, is ondenkbaar of erg lastig, omdat we ze als samenleving doodzwijgen. Alexandre Reynders doet al jaren praktijkgericht onderzoek naar de ervaringen en noden van naasten van een suïcidaal gezinslid. Hij zal tijdens deze workshopwat meer inzicht geven in deze dynamiek. Tegelijk voelt hij een aantal mensen aan de tand die vanuit hun eigen organisatie een lans breken om taboes te doorbreken en te bouwen een aan inclusieve en divers-sensitieve samenleving. Vanuit deze bevindingen gaan we als groep op zoek naar handvaten om in te zetten op een taboeluwe of -loze cultuur binnen de organisatie.

Sprekers: Inge Janssens (Brussel Ouderen Platform), Dee da Silva (Young Fenix), Hilde De Greef (RainbowAmbassadors), Alexandre Reynders (Odisee)

Inschrijven

Deelnemen aan de studiedag is gratis, maar inschrijven is wel nodig.

Via https://www.resokit.be/studiedag-de-binnenkant-van-sociaal-isolement/

Vul zeker alles goed in zodat de dag vlot kan verlopen voor iedereen.

Inschrijven kan tot 26 januari 2024. De plaatsen zijn een beperkt. Wees er dus snel bij!

Gegevens

Datum:
8 februari

Locatie

Campus Odisee
Campus Schaarbeek Huart Hamoirlaan 136 1030 Brussel (Schaarbeek) 1030 Belgique + Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven