RainbowAmbassadors – Enkele flitsen van activiteiten: in meerdere regio’s


Op 4 september : een grote opkomst van senioren uit het AZC Maria Rustoord in Ingelmunster kennismaken met Fran en Maggy en de werking van onze vereniging.

Cille en Walter gingen achtereenvolgens naar de WZC ’s van De Foyer in Gent, naar de stad Zottegem die eveneens heel wat mensen uit verschillende zorgcentra bijeenbracht.

In DC De Zeelbaan in Merksem kreeg onze fototentoonstelling “Eén in diversiteit-zo zijn wij “veel bekijks en kommentaar van de aanwezige bezoekers Diezelfde tentoonstelling hangt momenteel in DC Arena in Deurne.

Op 26 september trokken Simon, Cille en Maggy naar OOSTENDE waar het congres plaatsvond van het Netwerk Verpleegkunde met meer dan 300 aanwezigen. Onze stand werd heel druk bezocht, vele van onze affiches om in de centra te hangen werden meegenomen en we gaven een korte infosessie aan talrijk opgekomen verpleegkundigen. Een zeer nuttige en tegelijk aangename dag. Op 17/10 hielden AZ Jan Palfijn en AZ St. Lucas in Gent een symposium voor een volle zaal. Cille, Fran en Maggy zichzelf voor en legden 3 casussen ter discussie voor.

En last but not least: 8 studenten van de sociale school van de Arteveldehogeschool in Gent zijn een project aan het maken, dat onze RainbowAmbassadors zeker zullen kunnen gebruiken; ze maken een filmpje of een podcast ten behoeve van zorgverleners. Met enkele interviews van mensen uit de zorg als met LGBTQI+senioren zelf willen ze noden van deze senioren duidelijk maken en hoe de zorg hierop kan inspelen. Later zeker meer hierover.

 

.

Scroll naar boven