Paul Rademakers 100 jaar !

Gisteren werd door een zeer beperkte (omwille van Covid-19) afvaardiging van Çavaria, het Roze Huis en onze vereniging een bezoek gebracht aan Paul in zijn woonzorgcentrum war hij maandag 31/08/20 zijn verjaardag viert met bewoners en vrienden.

Eén van de pioniers van onze werking en bekende van Paul nl. RainbowAmbassador Roger Van Loon vertelde in zijn speech hoe belangrijk voor onze werking is en blijft. “Ontstaan uit de werkgroep Janus van het Roze Huis in Antwerpen rond 2008/2009, vooral bekommerd om het welzijn en de belangen van oudere LGBTQI+senioren, is onze vereniging inmiddels uitgegroeid tot een landelijke vereniging. Als zelf ouder wordende holebi’s realiseerden wij ons dat de situatie voor ons ‘soort’ mensen in diensten- en woonzorgcentra niet echt ideaal was te noemen. We hoorden te veel verhalen van holebi’s die uit schrik terug de kast inkropen. Daar wilden wij wat aan doen. En dus richten wij ons met een veelheid van activiteiten niet alleen tot die centra, maar ook tot het onderwijs en de opleidingen van verzorgend personeel in de hoop voor lgbtqi+ers een klimaat te creëren waardoor ze zonder angst zichzelf kunnen blijven. En daar willen wij vol entousiasme aan blijven werken.

Wat we dit kunnen doen is dus, zoals ik al zei, een ver gevolg van jouw engagement in de jaren ’60 van vorige eeuw. En we zijn u daar bijzonder erkentelijk en dankbaar voor.”.

Namens onze vereniging bezorgden we Paul een goede fles champagne en koekjes.

Scroll naar boven