Chille Deman sluit zich aan bij de RainbowAmbassadors

Uit een interview met Bruzz.be: “Professioneel gezien was Chille Deman jarenlang actief in de huisvestingssector. Ondertussen is hij gepensioneerd en heeft hij ook zijn verantwoordelijkheden als (nvdr stichter en) voorzitter van de Belgian Pride en het Rainbowhouse neergelegd, maar als militant is hij nog actief bij RainbowAmbassadors en RainbowFriends”.

Chille Deman: “De Ambassadors zijn er voor de senioren. In Antwerpen bestond de vereniging al, en nu proberen we ze met een aantal mensen in Brussel op te starten en daarna Wallonië te betrekken om er een nationale vereniging van te maken. Het is in de eerste plaats de bedoeling om de aandacht van woonzorgcentra te richten op lgbtqi+bewoners, zodat die daar niet opnieuw in de kast belanden. Als centra daarmee akkoord gaan, kunnen we voor hen vormingen organiseren om te sensibiliseren. Daarnaast willen we ook gewoon fijne evenementen organiseren voor senioren”.

Zijn lidmaatschap betekent voor ons een zeer grote steun o.m. door zijn jarenlange ervaring en zin voor initiatief. Hij weet heel goed waarover hij spreekt en vertolkt daarmee de mening van vele lgbtqi+senioren, die ‘vrezen’ om vroeg of laat in een zorgcentrum terecht te komen. Hij neemt samen met de bestaande kern in Brussel initiatief om bij te dragen tot de na-corona-opstart in de centra en de verbreding naar Wallonië.

BEDANKT CHILLE !

 

Scroll naar boven