16 mei 2023: Gent: infosessie en aansluitend fototentoonstelling wzc De Liberteyt

De Regenboogweek in de Gentse lokale dienstencentra en woonzorgcentra is bijna afgelopen: deze werd geopend door schepen Coddens en De Bruycker voor een talrijk opgekomen publiek.

En vanaf die dag vonden we in al deze centra een mooie affiche waarop stond : Stad Gent ondertekent het manifest van de Rainbow Ambassadors en daaronder onze 5 vragen aan de overheden. Al deze centra hebben de regenboogvlag gehesen tegen LGBTQI+fobie en hun centrum mooi versierd met regenboogvlaggetjes, slingers ..met infomateriaal en op vele plaatsen werden er hetzij een glas geheven en/of hetzij heerlijke regenbooggebakjes aangeboden aan alle aanwezigen..

De sfeer was gezet en diezelfde positieve vibes vonden we terug in meerdere activiteiten: in het wzc De Liberteyt voelden we heel duidelijk dat dit centrum al meerdere jaren werkt aan het openstellen voor en het welbevinden van LGBTQI+senioren. Onze fototentoonstelling hing mooi uit bij het onthaal waar iedereen dagelijks passeert.

Het zorgpersoneel begeleidde een volle zaal geïnteresseerde bewoners naar onze infosessie. En voor de eerste maal organiseerde de dienstencentra samen ook een namiddag enkel voor LGBTQI+senioren, die hier een aangename babbel konden doen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Scroll naar boven