1. FOTOTENTOONSTELLINGEN

FOTOTENTOONSTELLING – A1

“Één in diversiteit – zo zijn wij !”

Johanna Pas, auteur, boekhandel De Kartonnen dozen schrijft erover in haar inleiding: “Deze prachtige tentoonstelling toont hoe divers we zijn, en hoe mooi we zijn in onze diversiteit. Het is een hart onder de riem voor holebi- en transgenderouderen en een eye-opener voor hetero-ouderen die misschien een eenzijdig beeld hadden van holebi’s en transgenders. Moeten zwijgen over jezelf en wie je bent en bent geweest is een hartverscheurende vorm van eenzaamheid, die hopelijk ooit geen enkele puber en geen enkele oudere nog zal hoeven voelen. Wat de Regenboogambassadeurs doen, draagt daartoe bij”.

Fotografe Jill Bertels brengt 10 mensen in beeld. Hun getuigenis is opgetekend in een brochure: wie zijn ze – hoe hebben ze mekaar ontmoet – hoe voelen ze zicht best …

10 grote foto’s van 90 op 60 cm kunnen opgehangen worden; een infosessie brengt het verhaal van deze personen korter bij de aanwezigen.

Download de brochure.

“LIEFDE IS ALTIJD GOED”

liefde is altijd goed
Voor deze tentoonstelling maakte fotograaf André Carens tien kleurrijke portretten van jonge en minder jonge holebi’s en transgenders. Daarnaast tonen we belangrijke momenten in hun leven aan de hand van fotoalbums met familiefoto’s, foto’s van koppels en foto’s uit de oude doos. We willen met deze tentoonstelling mensen aanspreken door de herkenbaarheid van personen en familiegevoelens. We richten ons in het bijzonder op ouderen omdat zij nog uit een tijd komen waarin homoseksualiteit onbespreekbaar was.

FOTOTENTOONSTELLING – B1

De RainbowAmbassadors presenteren:
LGBTQI+ Seniors: Here we are!

Een fototentoonstelling gemaakt in het kader van een sensibiliseringsproject om de (on)zichtbaarheid van de LGBTQI+ senioren in de ouderenzorg bespreekbaar te maken. Op tien verschillende beelden tonen we de realiteit van de rainbow senioren voor in heel hun diversiteit. Van Lesbische oma’s tot lederen mannen, van trans en bi en intersexen, tot mensen met HIV iedereen heeft zijn plaats in de seniorengroep.
Die tentoonstelling kan gedurende een maand of langer opgehangen worden in een centrum, home of instelling. We hebben kleine foto’s ( formaat 30/45cm) en grotere foto’s (formaat 60/90 cm). Bij die tentoonstelling hoort een brochure waarin de gefotografeerde personen hun verhaal uit de doeken doen.

Scroll naar boven