10 september 2024: “Mooie herinnering aan infosessie voor personeel in Woonzorgcentrum Domino in Gent

Walter en Maggy kregen de gelegenheid om een infosessie te geven aan zorgpersoneel en dat was ook voor ons zeer interessant. Belangrijke opmerkingen die naar voor kwamen: “Op het moment dat ik als zorgverleenster overwoog een van mijn familieleden te moeten brengen naar ons woonzorgcentrum, werd ik angstig en dacht “wat gaan mijn collega’s personeelsleden zeggen als ik een man, een homo met HIV, in onze instelling zou verwelkomen” “toen mijn zoon geboren was, dacht ik “zal dat ook geen homo worden” en later moeten ervaren hoe lgbtqi+mensen bekeken worden in de maatschappij in het algemeen en ook in de zorg” “ik heb boeken gelezen over homoseksualiteit en ik werd er zelf niet goed van” “op school was er een jongetje die zich eerder meisje voelde….en dat leidde tot verwarring bij de kinderen en bij mijzelf” –

Zorgpersoneel gaf zelf aan hoe je zelfs als “kind van ouder x” of als mama van kind dat geconfronteerd wordt met genderdiscussies” je ongemakkelijk voelt.

Een goede inleiding voor ons om ons eigen levensverhaal en uit onze eigen ervaringen te gaan vertellen. Het was een zeer nuttig gesprek dat aantoont dat er grote nood is aan dergelijke infolessen ook voor personeel. Met veel dank aan de instelling die ons vroeg om te komen spreken.

wzcdominofoto's
Scroll naar boven